ŠTA PONETI NA PUTOVANJE

Sezona letovanja je počela i polako se pripremaš za more. Razmišljaš šta sve da spakuješ, praviš spisak i planiraš gotovo svaki dan. Pišem kako bih ti olakšao spremanje i pomogao da ne zaboraviš sve ono bez čega ne bi mogao tih dana.

 1. Pasoš kao obavezan dokument stavi uvek na prvo mesto za putovanje. Važno je da obratiš pažnju i na datum isteka! Pasoš mora da važi još tri meseca od dana kada se vratite sa letovanja-ako se vraćaš sa mora u avgustu, pasoš mora da važi do novembra, u suprotnom nećeš moći da izađeš iz zemlje..
 2. Novac koji ti je neophodan …….
 3. Telefon – danas neizostavan deo života
 4. Roaming dodaci za internet o kojima smo vec pisali …….. više o ovoj temi
 5. Eksterni punjač za put
 6. Slušalice
 7. Knjige
 8. Filmovi i muzika
 9. Naočare za sunce
 10. Hrana
 11. Odeća

 

Posebno pišemo o tačkama 3, 7 i 8. Suprotno našim očekivanjima, put zna da bude naporan i dosadan, umesto zabavan i opuštajuć. Svi pravimo iluzije gde govorimo sebi gledaću kroz prozor i proći će vreme. Tačno je da ćeš kad-tad stići, ali to vreme puta možeš da iskoristiš još bolje tako što ćeš na svoj telefon (možda tablet ili Ipad) skinuti neki film ili seriju ili poneti neku dobru knjigu. Dok se voziš, pogotovu noću, teško ćeš se namestiti da spavaš na sedištu kao u svom krevetu, zato iskoristi vreme da pogledaš neki film. Ono što je još bolje jeste da poneseš knjigu žanra koji te interesuje i čitaj. Izbor je prevelik, a i knjige su danas pristupačne. Vožnja će na taj način brže proći, nećeš ni osetiti dužinu puta, a na kraju ćeš imati dve pročitane knjige što je izuzetno vredno. Uvek, ali uvek cool izgleda da na plažu nosiš knjigu sa sobom, ovo se posebno odnosi na mlađe generacije.
Neke stvari nikad ne izlaze iz mode, a u našoj kulturi postoji taj kult “mora” koje svi očekuju i kome se sve generacije raduju. Ovo je samo jedan u nizu saveta koji slede, zato ostani u toku, a svoju energiju sačuvaj za odmor iz snova.

 

 

Leave a Reply