Letovanje na “BOOM”

Mnogi od Vas se odlučuju da krenu na letoavnje na “BOOM” što u prevodu znači da krećete na more i smeštaj nalazite na licu mesta.  Razlozi za ovakvu avanturu su razni, neki su izgubili poverenje u turističke agencije, drugi misle da će jeftinije proći , treći veruju samo sebi i tako u nedogled…..

Nećemo ulaziti u detalje zašto se odlučujete na ovu avanturu, Vašu odluku podržavamo, pogotovu danas gde su sve informacije dostupne. Ono zašto pišemo o ovoj temi jeste da podelimo savet i da se prilikom ovakve avanture pripremite unapred. Na pripremu mislimo da ne sedate u kola tek tako sa mišlju “lako ćemo”, već izdvojite vreme, a preko interneta možete i stupiti u kontakt sa vlasnicima raznih smeštaja.  Ako Vam i ovo zvuči suviše sumnjivo naš predlog je da makar pre puta pogledate mesto na Google maps-u i osmotrite željenu destinaciju. Pogledajte gde su ulazi i izlazi u mesto, osmotrite gde su javni parkinzi, samoposluge, kafići i restorani.

Razlog zašto baš ovo pišemo jeste taj da kada stignete na odredište nećete gubiti vreme za ove tehničke stvari. Pretpostavka je da ćete uvek putovati sa  nekim društvom, pa kada stignete,  društvo možete poslati u market, restoran ili kafić po osveženje (mislimo na lepši deo društva i pretpostavka da muški deo traži smeštaj) i dobijate na vremenu, a takođe i smanjujete tenziju koja je u ovim situacijama neizbežna. Odmah se uputite ka centru letovališta i odmah potražite kafić, restoran ili fast food u samom centru i zaposlene pitajte da li znaju ko izdaje smeštaj. U većini slučajeva na ovim mestima znaju nekoga ko izdaje smeštaj i uputiće Vas vrlo brzo. Nemojte se previše zaletati , pogledajte, osmotrite smeštaj ali nemojte ni previše odugovlačiti iz razloga što postoji mogućnost da nemate preveliki izbor. U suštini napravite jedan balans i budite spremni na kompromise.

Sad se vraćamo na početak i Google Maps u slučaju da na destinaciji nema slobodnih kapaciteta,  pre puta uvek napravite back up plan i idite u neko mesto pored željenog gde ćete naći smeštaj,  pa za par dana se vratite i pokušajte ponovo da pronađete smeštaj u željenom mestu.

Podržavamo avanture bilo kog tipa,, avanture koje Vas nagone da razmišljate brzo i da budete spretni. Prilikom ovakve avanture napravite dobar plan pre puta i budite taj deo ekipe koji preuzima inicijativu jer u ovim situacijama jednostavno morate to da uradite………..

Leave a Reply