NAVIGACIJA

Krećete na put i uvek se pitate kako ćete stići? Da li da kupujete navigaciju? Da li da pozajmljujete istu od prijatelja? Pitate se da li su mape dobre i nove ?Jednostavno previše obaveza i pitanja pred dugo očekivani odmor.

Ništa od toga nemojte da radite. Uzmite vaš smartphone i u Google Play ili App Store -u preuzmite jednu od ove dve navigacije –Google Maps ili Here Maps.

I jedna i druga mapa rade u offline režimu i odlične su. Ono što je važno jeste da se pripremite pre polaska na put i da preuzmete mape sa servera kako biste mogli da ih koristite u offline režimu.

U samoj aplikaciji / u podešavanjima pronađite neophodne mape. Kod Here Maps-a su pokazane zemlje i samo skinete mape za putanju koja vam je potrebna dok kod Google Maps-a isto to uradite samo morate sami da scroll-ujete i preuzmete mapu . Obratite pažnju da mape preuzimate na eksternu memoriju kako ne biste prepunili memoriju telefona. Ako Vam telefon nema dodatak za eksternu memoriju raspodelite tako da Vam ostane slobodne memorije. Takođe nemojte da Vas zbuni prilikom preuzimanja mapa u HERE MAPS aplikaciji neke zemlje su podeljene po oblastima kao što su Italija, Francuska i Španija, pogledajte vašu rutu i onda preuzmite regije koje su Vam potrebne

Što se tiče samog rada veoma je jednostavno kada krenete na put pokrenite aplikaciju i uključite GPS lokaciju na svom telefonu, satelit će Vas locirati i pokazati sve neophodne parametre. Na nekim navigacijama postojii kontrola brzine koja može biti od koristi u inostranstvu. Ovakve navigacije je dobro imati iz razloga što uvek možete imati informaciju šta se nalazi na putu ispred Vas, kao i informaciju koliko daleko je pumpa, restoran odmorište itd.. Takođe sa navigacijom ćete lakše i brže pronaći rezervisan smeštaj na destinaciji. Obavezno proverite kako aplikacija radi dok niste krenuli na put i ponesite punjač za automobil koji će Vam biti potreban.

Neophodna stvar prilikom jednog putovanja.

Leave a Reply