Grčka smeštaj 2023

Cudna je situacija sa cenama smestaja za ovu sezonu. Grcka kao naj primamljivija za turiste iz Srbije za ovu letnju sezonu, samo za smestaj treba ce se izdvojiti veca kolicina novca nego prethodnih godina.

Ovde otvaramo jednu vrlo interesantnu temu a to je razlog skoka cena? Da li je skok cena zbog trenutne krize u Evropi i svetu ili je ovo povratnički udarac turzma uopste. Vec je svima poznato ko je najvise nagrabusio u doba korone, i ko je primio najveci udarac gotovo dve godine. Sad je doslo vreme da se racunu svedu na 0 i to u korist turizma.
Jeste da se putovalo i u doba korone i da se radilo ali ni blizu kako je trebala da lici 2020 godine. Mislim da nije bilo korone da bi svi stanovnici Srbije otputovali izvan granica Srbije i otisli na letovanje te godine.

Prethodna 2022 god je bilo dosta dobra za putovanje, ali mislim da i pored povecanih cena smestaja mislim da ce ova godina biti godina rekorda i da ce veliki broj turista posetiti letovalista u svim delovima Evrope i zeljenih destinacija.

Svakako odlican gest jeste da u Tursku ce moci da se putuje samo sa licnom kartom sto je velika olaksica i dosta dobra mogucnost.

Savet jeste da prilikom pretrage smestaja razvucete pretragu ka mestima na kojima nista bili, regioni koji nisu vec godinama u nazad naj popularniji. Posetite neke nove krajeve, pogeldajte neke druge lepote. Ne mora stalno biti po nekom ustaljenom obrascu i ono nase – “to znam to mi je sigurica”.

Verujem da vecini ljudi ovo povecanje cena smestaja prati i povecanje plate pa da je tako reci povecanje smestaja kompenzovano povecenjem plate. Za one kojima nije, malo se pokrenite kao i mi sto se pomeramo sa ovim blogom, mozda je sporo i tromo ali svakako uvek korak unapred nikako nazad.

Pripremajte se, koristite blagodeti interneta, istrazujte nove krajeve, probajte nove vodene sportove – ja znam da ove godine idem na snorking, neka ovo bude ona od nezaboravnih godina, neka ovo leto bude ono sto cete nositi u srcu.

Srecni putiiii…….. dobri ljudi

Vaš Turisticki info centar

Leave a Reply