Free roaming

Lepe vesti za sve one putnike koji će ove godine krenuti put Grčke i za sve one koji će putovati po susednim zemljama. Svi oni putnici koji vole mobilne telefone, društvene mreže i kojima znači telefonirnje i internet napokon ćemo biti u mogućnosti da naše tarife koristimo i u inostranstvu jer se ukida roaming ka nekim zemljama.

Svaku inicijativu koja doprinosi da putnicima se olakša i pojednostavi putovanje pozdravljamo i podržavamo. U vremenu gde je internet svakodnevnica i stvar bez koje se ne može ovakve pogodnosti i promene koje se dešavaju su dobrodošle i radujemo se istim. Od 1. jula tekuće godine se ukida roaming sa nama susednim zemljama svi putnici koji budu putovali u Albaniju, Bosnu I Hrecegovinu, Crnu Gori i Severnu Makedoniju ne moraju kupovati lokalne pre paid kartice ili brinuti da li smeštaj ima wi-fi ili nema jednostavno mogu koristiti slobodno svoje tarife po cenama i uslovima kao u Srbiji.

Takodje pojavila se vest da će Srbija i Grčka potpisati sporazum o ukidanju naplate roaminga za sve pretplatnike naših mreža što je sjajna vest, sam sporazum će stupiti na snagu odmah nakon potpisivanja a verujemo da će se to ubrzo desiti. S obzirom da dosta naših turista destinaciju za letovanje bira baš Grčku ova vest je fantastična. Ako još dodamo da dosta posla zbog korone je prešlo na online režim rada i da je tako održivo sa ovim pogodnostima neki će moći da svoje letovanje i produže pa da malo rade dok su na odmoru i da se nadoknadi ono što smo propustili prošle godine. Verujemo da ovakva inicijativa će se podržaiti i od strane ostalih članica EU kako bi ne smetano koristili naše pretplatne tarife na teritodriji cele Evrope.

Takođe važna novost i jedna velika promena za sve one putnike koji planiraju da kupuju inostrane kartice kako bi imali povoljnije telefonske pakete dok su na proputovanju – EU je donela novu regulativu a tiče se baš upotrebe pre-paid sim kartica za putnike koji dolaze izvan Evropske unije. Ovu temu ćemo u narednom periodu detaljno napisati i posvetiti se njoj kako bi bili upoznati sa svim važnim regulativama. Tema se tiče za sve oni koji planiraju da svoj odmor provedu u Italiji, Španiji, Hrvatskoj, Sloveniji…..

Ono što ćemo mi kao turistički sajt raditi po ovom pitanju a tiče se za roaming usluga jeste da smo u kontaktu sa našim mobilnim operaterom gde želimo da predstavimo dobre roaming ponude svim onim putnicima kojima destinacija bude baš zemlje EU.

O ovim detaljima uskoro opširnije……

Veliki pozdrav, vaš

Leave a Reply