Patike

Ćao putnici,

Pišemo jedan savet za vaše putovanje, takođe ovo je isto i iskustvo iz našeg dugo godišnjeg rada u ovom poslu a u pitanju je obuća za putovanje. Prilikom pakovanja i pripreme za putovanje uvek razmišljate šta obuti tokom putovanja, koju obuću ???? Evo i našeg odgovra i predloga.

Za svako putovanje i sam put obujte patike, koje god da je godišnje doba najbolja obuća za putovanje jesu patike. E sad zašto pišemo baš o ovoj temi i zašto je ona važna za putovanje jeste – odabir patika za putovanje. Kada se krenete pakovati o obući za put se ne razmišlja toliko a ona je i te kako važna. Ako su srednjoškolci u pitanju ili mlađe generacije odabir u većini slučajeva jesu nove patike koje su kupljene baš pred put – pokazati se u društvu i roditelji koji žele najbolje svom detetu (ovo pozdravljam) ali iskustvo i praksa su pokazali da ovo nikako ne treba raditi.

Prilikom planiranja i pakovanja za put nikad nemojte obuvati nove patike, njih upakujte u kofer i nosite ih na destinaciji. Za sam put uvek obujte već nošene patike po mogućstvu platnene, noviji modeli se prave sa dosta platna – kao deblje čarpe i to će vam učiniti sam put lakšim. Razlog zašto baš nošene je taj što nove nerazgažene patike će Vam napraviti žuljeve na nogama, drugo tokom puta noge otiču od sedenja i nove patike će Vam napraviti nelagodu, imaćete osećaj da će Vam noge pući, još ako odmah idete u obilazak pa tek onda smeštanje u hotel imaćete zaiste velike teškoće dok ne dodjete u sobu i izujete te nove patike. Razgažene patike su već prilagođene vašem stopalu i nećete imati nikavih nelagoda tokom puta.

TIps and tricksnakon puta kad stignete na željenu destinaciju ako imate osećaj nadutosti u nogama i da Vam noge gore ??? uđite u tuš kabinu i kvasite noge naizmenično nekoliko minuta prvo ledenom vodom pa vrelom vodom, brzo ćete osetiti rezultat.

Jedan savet kad se pakujete u ranac / torbu koji nosite sa sobom upakujte papuče kako tokom samog puta se možete preobuti i skinuti patike i obuti papuče kako bi se osećali komotnije. Tokom kišnih perioda u ranac upakujte neke dodatne patike i par čarapa u slučaju da Vas tokom nekog obilaska zatekne kiša da se uvek možete preobuti i biti u suvoj obući – nikada ne putujte u mokroj obući možete sebi napraviti velike poteškoće nakon putovanja.

Pozdrav

Leave a Reply