DVORCI BAVARSKE

„Večna zagonetka želim da ostanem sebi i drugima“……..
Ludvig II Bavarski 1845-1886
Ovo nije tura ni priča o Nemačkoj, već tura o Bavarskoj… O bavarskim pivima, kobasicama, dvorcima i osobi koja je napravila te dvorce – Ludvig II Bavarski. Ludvigovi dvorci su:

-Nojšvanštajn

Nimfenburg

-Linderhof

-Herenkimze
Da bi ste došli do dvoraca, do Minhena i Bavarske imate dve opcije:

  • Preko Madjarske 1022km (Beograd-Minhen)
  • Preko Hrvatske i Slovenije 939km (Beograd Minhen)

Što se tiče ulaznica, najbolja opcija su vam partner karte. Za 48e dobijate partner karte za dve odrasle osobe i dete do 12 godina, za 26 evra dobijate partner kartu za jednu osobu. Sa ovim kartama ne samo da dobijate ulaznice za sve Ludvigove dvorce, već i za mnogo drugih lokacija širom Bavarske. Ove karte mozete kupiti u bilo kom Ludvigovom dvorcu i one važe sledeće dve nedelje od kupovine karata.


Pored gore navedenih Ludvigovih dvoraca koje možete posetiti, sa partner kartama možete posetiti i Rezidenciju u Minhenu, zamak u Ninbergu, palata u Vurzburgu, Nimphenburg palatu (muzej kočija i muzej porcelana u palate takodje)… Još dosta lokacija, uostalom, sa kupovinom ovih karata dobijate i knjižicu sa svim lokacijama, koje sa ovim kartama, možete posetiti, opisom istih i njihovim lokacijama i tehničkim informacijama. Ono sto je jako bitno napomenuti : Zabranjeno je fotografisanje u svim dvorcima Ludviga II ! Ukoliko vas neko od radnika dvorca ili zamka vidi kako fotografisete, bicete zamoljeni da napustite objekat. Fotografisanje je strogo zabranjeno.